Menu Patinium

Danie główne:

  • rosół królewski wołowo-drobiowy z makaronem domowym i zupa borowikowa z łazankami,
  • roladki mięsne z suszoną śliwką,
  • soczyste schabowe z pieczarkami,
  • ziemniaki z wody oprószone świeżym koprem,
  • puszyste puree,
  • bukiet surówek z trzech odsłonach z sezonowych warzyw.

Dania gorące:

  • udziec z kurczaka faszerowany,
  • smażona sola pod jarzynami,
  • zraz nadziewany w sosie pieczeniowym z golcami,
  • beef strogonow,
  • barszczyk czerwony z pierogiem.

Zakąski zimne:

  • półmiski wędlin pieczonych podane z chrzanem i ćwikłą,
  • sałatka po jarzynowa
  • śledź po mazursku,
  • wędzone ryby,
  • mozzarella z pomidorami i bazylią,
  • tybmaliki wieprzowe,
  • pasztet wiejski z żurawiną,
  • sałatka grecka z serem feta,
  • sałatka cezar,
  • strąg w occie
  • marynaty,
  • wiejski wóz z wędzonkami i swojskimi kiełbasami (marynaty, 3 rodzaje smalcu oraz chleb swojski),
  • ciasta własnego wypieku (3 rodzaje),
  • owoce sezonowe.

Dodatki:

  • pieczywo różne,
  • powitalny chleb weselny i szampan.

Napoje:

  • kawa, śmietanka, herbata, cytryna, cukier – podawane w formie bufetu /bez ograniczeń/.